HaapakoskiPasi Yksi rohkea askel taakse vie meitä kolme eteenpäin!

Työuran loppuvaiheen roikkuminen lopetettettava nyt!

Vanhassa kisälli-mallissa olisi taas paljon hyvää, jossa siirsimme sukupolvelta toiselle osaamisen ja arvokkaat vuosien aikana rakennetut asiakassuhteet. Nykyisessä mallissa ansaitun eläkkeen määrään vaikuttavat merkittävästi juuri nämä viimeisten vuosien tulot; tällä ruokimme työelämässä roikkumista ns. eläkeloisena. Yhteiskunnan tulisi kannustaa osaajaa siirtämään ”hiljaisen osaamisen” seuraavalle sukupolvelle ja huomioida tämä hänen tulevassa eläkkeessä. Näin osaaja voisi ylpeänä siirtyä nauttimaan ansaituista eläkepäivistä hyvässä fyysisessä kunnossa. Nuori pääsisi hyvään alkuun kokeneen ammattilaisen vinkeillä.

”Minun on nyt aika siirtyä eläkkeelle, mutta tästä Jarnosta saatte hyvän pojan hoitamaan näitä minun töitäni”

Nuorisotyöttömyys ja syrjäytyminen ovat vakava uhka tulevaisuuden työvoimalle ja talouden kehitykselle. Jo muutaman vuoden poissaolo koulutusta vastaavasta työstä tekee taidoista vanhanaikaisia. Ympäristö muuttuu kovaa vauhtia; kivijalkayritysten määrä laskee ja fyysisen työn tarve vähenee. Esimerkiksi markettien automattikassat on pelottava tulevaisuuden investointi nuorisotyöttömyyteen. Korkeasti koulutettujen osaajien muuttaminen ulkomaille on yhteiskunnallemme menetys ja myös erittäin kallista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toivotan menestystä varsinaiseksi valtuutetuksi saakka jotta pääsen vaikuttamaan.

Käyttäjän HaapakoskiPasi kuva
Haapakoski Pasi

Tästä sain aimo annoksen lisää virtaa ensikertalaisena ja tämä ei jää tähän! Iso kiitos sinulle Aimo :)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Luulin että ammattiopiston piti hoitaa nuo töihinkoulutushommat. Mihin ne rahat menee jos amispätevyydellä ei saa töitä?

Toimituksen poiminnat