HaapakoskiPasi Yksi rohkea askel taakse vie meitä kolme eteenpäin!

Terveydenhuollon tukirakenteiden arvoa ei tule unohtaa!

Apteekki-ja taksipalveluiden hankaloittaminen terveydenhuollon muutosten keskellä on iso riski. Näiden hiljaisten onnistujien rooli unohtuu helposti arjessamme, mutta hädän hetkellä nämä ovat valmiina auttamaan.

Taksiautoilijat auttavat usein meitä kuluttajia hankalassa tilanteessa; esimerkiksi muistisairaan ikäihmisen eksyminen palvelutalosta alipukeutuneena pakkaseen tai pienen alakoululaisen katoaminen koulutaipaleella aiheuttavat meissä huolta. Usein juuri taksit löytävät heidät ennen viranomaisia, koska silmäpareja on liikenteessä moninkertainen määrä.

Maamme apteekit palvelevat vuosittain yli 50 000 000 asiakasta ja olivat vuonna 2016 maamme luotetuin ammatti. Terveydenhuollon haasteiden keskellä tämä toimiala on monipuolistanut palveluita vastatakseen tähän muutokseen ja tällä aktiivisella asiantuntijuudella on pystytty osoittamaan myös suuri taloudellinen merkitys. Palveluiden todellinen arvo korostuu haja-asutusalueella, jossa lääkäreiden saatavuus on rajallista ja apua tullaan hakemaan apteekeista.

Näitä toimialoja tulee jatkossakin kehittää, mutta hallitusti ja riskejä halliten. Meidän on nyt vältettävä lyhytjänteistä politiikkaa pikavoittojen toivossa, joista usein seuraa myöhemmin realisoituvat moninkertaisen kustannukset.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat