HaapakoskiPasi Yksi rohkea askel taakse vie meitä kolme eteenpäin!

Putiikit ratkaisevat Oulu keskustan vetovoimaisuuden

Oulun keskustan näivettymisestä ollaan huolissaan, kun palvelut näyttävät kovaa vauhtia keskittyvän vain muutamaan ostoskeskukseen. Keskustan palveluiden monimuotoisuutta tulisi tukea ja sen isoa roolia näyttelevät pienet kivijalkayrityksemme. Junalla Ouluun saapuva vieraamme törmää kaupunkiin kävellessä liian moneen vuokrattavana -kylttiin ja tällaiseen kehitykseen on pystyttävä vaikuttamaan.

Keskustan tietyöt kurittavat pieten kivijalkayritysten toimintaa kovalla kädellä ja tämä on jatkossa otettava huomioon kunnallisessa päätöksenteossa. Rautatieaseman seudulla on useita pieniä työmaita, joiden vuoksi liikennejärjestelyt ovat paikkakuntalaisellekin todella haastavat. Alueen yrittäjät ovat todella huolissaan asiakasmäärien laskusta ja siitä, että näiden korjaustöiden on kerrottu jatkuvan vuoden sisällä. Toteuttamisen suunnitelmallisuudessa tuntuu olevan paljon parantamisen varaa, kun samoja kohtia ollaan repimässä auki useita kertoja vuoden aikana.

Putiikit ovat kaupungin vetonauloja nyt ja varsinkin tulevaisuudessa kylmien digitaalisten palveluiden yleistyessä. Euroopan suurten kaupunkien vetovoima perustuu pitkälti pienten asiantuntevien ja asiakaslähtöisten putiikkien lämpöön, jota turistitkin osaavat odottaa myös Oululta. Alueellamme on myös merenrantaan sijoittuva tori, joka olisi paremmin hyödynnettävissä ympärivuotiseen käyttöön. Voisimme soveltaa keskieurooppalaisen torikulttuurin konseptia suomalaisittain maustaen. Rakennetaan kiinteitä ja näyttäviä kojuja, joita vuokrataan pienten paikallisten yrittäjien käyttöön. Vuokralaisten tarjoamat palvelut rakennettaisiin monipuoliseksi, että siitä saataisiin myös paikkauntalaisille kiinnostava ulkoilmakauppakeskus. Keskustaan olisi hyvä saada kiinteitä opasteita suosituimpiin kohteisiimme ja näiden ulkoasu voisi tukea uuden torikeskuksen tuotemerkkiä.

Tämä keskustan pienyrittäjyys on paremmin huomioitava kunnallisessa päätöksenteossa ja muistettava myös näiden toimijoiden rooli alueemme nuorisotyöttömyyteen. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat