HaapakoskiPasi Yksi rohkea askel taakse vie meitä kolme eteenpäin!

Palkkauskynnystä madallettava!

Koulutus on hyvin tärkeä osa yhteiskuntamme tulevaisuutta, mutta yksinään se ei kanna. Nyt on pyrittävä tehokkaasti linkittämään koulutus ja työmarkkinoiden tarpeet.

Oikeaan tarpeeseen kouluttaminenkaan ei yksin riitä, kun valtaosa maamme työvoiman tarpeesta on pienissä tai keskisuurissa yrityksissä ja näiden kynnys uuden työvoiman palkkaamiseen on vieläkin pelottavan korkea. Tätä kynnystä on kunnan päätöksenteossa pystyttävä aktiivisesti madaltamaan, koska tämä on avainasemassa mietittäessämme ratkaisuja alueemme nuorisotyöttömyyteen.

Nuorisotyöttömyys ja välivuodet opiskelun jatkeena ovat vakava uhka tulevaisuuden työvoimalle ja talouden kehitykselle. Jo muutaman vuoden poissaolo koulutusta vastaavasta työstä tekee taidoista vanhanaikaisia. Ympäristö muuttuu kovaa vauhtia; kivijalkayritysten määrä laskee ja fyysisen työn tarve vähenee. Pelottava esimerkki tästä on markettien automattikassat, jotka näen negatiivisena investointina nuorisotyöttömyyteen.

Meidän ei tule kannustaa passiivisuuteen, jota mielestäni perustulokokeilu edustaa. Olisi ollut tehokkaampaa suunnata nämä varat kohdennetusti pienten yritysten käyttöön, jolle 560€/kk antaisi mahdollisuuden kokeilla lisätyövoimaa ja sen yritystoiminnalle tuottamaa lisäarvoa.

On hyvin vahingollista kannustaa työuran loppuvaiheen roikkumista ja pitää nuoriso työttömänä. Nykyisessä mallissa ansaitun eläkkeen määrään vaikuttavat merkittävästi juuri nämä viimeisten vuosien tulot; tällä ruokimme työelämässä roikkumista ns. eläkeloisena. Yhteiskunnan tulisi päinvastoin kannustaa osaajaa siirtämään ”hiljaisen osaamisen” seuraavalle sukupolvelle ja huomioida tämä hänen tulevassa eläkkeessä. Näin osaaja voisi ylpeänä siirtyä nauttimaan ansaituista eläkepäivistä hyvässä fyysisessä kunnossa. Nuori pääsisi hyvään alkuun kokeneen ammattilaisen vinkeillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eiköhän siirrytä suoraan valtion maksamiin palkkoihin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Samaa mieltä. Johan veronmaksajat maksaa palkat n.420 000 työttömän,työharjoittelijan,uudelleen koulutetun,ammattiin harjoittelevan palkat.

sosiaaliturvaa vastaan .
Vihreille ne verotulot valtion kirstuun tulee kai tuulivoimala tuista ,bioenergia tuista ?
Nuoret 0 euron töihin ? Loppuisko lapset täältä? Kun ei ole varaa perustaa perhettä edes ? Maksaisko valtio opintotuet pankeille?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK.
Palkkakynnys on jo matala .Osa-aika ja pätkätöissä.Palkan erotuksen maksaa veronmaksajat Kelasta. Toimeentulo ja asumistukena.
Kun palkka ei riitä elanoon.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Voivoi. Ei tainnut Pasi lukea yhtään perustulokokeilumallin 220 sivun työryhmän selontekoa sekä sitä toistakaan selontekoa, että miten se kokeilumalli toteutetaan?

Perustulokokeilu loppuu sitten 2018 joulukuun viimeisenä päivänä. Sitä ennen ei ole mitään järkeä mennä muuttelemaan yhtään mitään. Syksyllä pitäisi tulla kerättyä tietoa perustuloa saavien ihmisten tilanteesta.

Kyllä se nykyinen järjestelmämme on äärimmäisen passivoivaa, kun ei töitä kannata ottaa vastaan tai mennä töihin kun menettää joka tapauksessa tuet.

Käyttäjän HaapakoskiPasi kuva
Haapakoski Pasi

Iltaa Topi ja kiitos kommentista. Katsotaan miten käy ja olisin mieltäni väärässä kokeilun suhteen, kun toivon todella toimivia ratkaisuja. Olen vain hyvin skeptinen onnistumisen suhteen, mutta tutustunut kyllä kokeiluun.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Perustulon ongelma on siinä, ettei sitä voi maksaa ilman massiivista verotuksen jiristystä niin suurena, että ihmiset tulisivat perustulolla toimeen.

Jos perustulo on vaikkapa 600 € kuukaudessa, sillä voi pärjätä maaseudulla, jossa asumiskustannukset ovat keskimäärää alemmat. Johonkin, vaikkapa 1200 euron kohdalle on pakko laittaa raja, josta verotus alkaa kiristyä niin, että rahaa riittää kaikille perustulon saajille.

Tavallaan kaikkihan perustulon saavat, mutta parempituloisilta se leikataan pois verotuksella ja mitä suuremmat ovat tulot sen suurempi on verotuksen osuus. Kovasti epäilen, että yleensäkään on löydettävissä perustulon malli, jolla ihmiset tulevat toimeen ja toisaalta verotus ei kohtuuttomasti nouse.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos perustulo on vaikkapa 600 € kuukaudessa, sillä voi pärjätä maaseudulla, jossa asumiskustannukset ovat keskimäärää alemmat."

Jatkuvasti unohdetaan totuus että verotukseen pitäisi tehdä täysremontti ennenkuin mihinkään perustuloon voidaan siirtyä. Taisi olla sdp:n Lipponen joka romutti verotuksen eriyttämällä pääomatulojen verotuksen palkkatuloista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tais olla Pula-Aho ja Viinanen jotka eriytti -93 jo Tuloeron ja pääomatulojen verotuksen.
Kepu,kok,Rkp,Krst enemmistö äänillä.

Perustulo kansan omista verovaroista . Poistetaan kela-etuudet vähitellen ja tuo perustulo tulee tilalle.

Perustulo 560e vähenetää toimeentulotuesta = Käteen sama toimeentulotuki kuin nytkin 487e/kk. 0 euron työtä vastaan.
Vai luuliko joku että työtön saisi 1 047e/kk verottomana?

Opiskelija Perustulo ,asumistuki= Perustulosta leikataan asumistuki= Käteen "tonnikalapurkki ja makaroonia.

Kun nyt on velkaa niin hallitusko lähtisi jakamaan vähistä verorahoista ilman veroja perustulo summan jokaiselle ?
Ei taatusti ellei se toisellakädellä vähennä muita etuuksia Kelasta tai korota veroja ja ALV.

Jk.Ketkä tulee hävämään ? Veronmaksajat.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/11/29/suurituloi...

Alla
katso myös.
Löytyy paljon linkkejä jotka kertoo rikkaiden "veroista"!

JK. Jota myös vihreät on ollut poistamassa.
Vihreä-lanka: "Suuri puhallus"!

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Pitäisi tehdä laajamittainen yhteiskuntareformi ja kansalaispalkka voisi olla osa sitä.

Valitettavasti puolueet ovat lähinnä keskittyneet etujen kahmintaan (= puoluekleptokratiaa) ja todelliset uudistukset jäävät tekemättä.

Tämä tulee jatkumaan aina siihen saakka kunnes korot nousevat ja velaksi eläminen on pakostakin lopetettava.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Pitäisi tehdä laajamittainen yhteiskuntareformi ja kansalaispalkka voisi olla osa sitä.

Globaalissa markkinataloudessa ,otetaan käyttöön kolhoositalous jossa valtio omistaa työpaikat ja valtio maksaa palkan .

Sopii. Kaikki valtion maksamat maatalous- ja yritystuet poistuisi .

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Perustulokokokeilu tulee epäonnistumaan tavalla tai toisella. Perustulo ei ole ihmisyyteen sopiva tulomuoto, se perustuu kyllä hienoon ja unhimilliseen ajatteluun, kuten sosialismi, mutta se on idealismia, eikä se sovi ihmisen luontoon, eikä se toimi käytännössä.

Ihmisen pyrkimys tehdä työtä ei ole ihmiselle luonnollinen ominaisuus, vaan laiskuus on ihmiselle luonteva olotila. Perustulo kannustaa ihmistä laiskuuteen.

Ihmistä ajaa työntekoon ahneus. Ahneus myös ylläpitää työmotivaatiota. Kun ihmisen materiaaliset tarpeet on tyydytetty, katoaa myös kiinnostus työntekoon.

Ihmisille ei pitäisi antaa rahaa ilman vastinetta. Ihmisellä pitäisi olla tunne että jokainen penni on omalla työllä ansaittu, vaikka niin ei olisikaan.

Nykypäivän kohtuullinen ja inhimilliseksi katsottava minimuelintaso tulee kalliiksi, eikä voida olettaa että vähemmän työkykyiset pystyisivät tällaisen minimielintason omalla työllään ansaitsemaan, tarvitaan siis tulon siirtoja.

Systeemin vain pitäisi olla sellainen että jokainen joka pystyy edes jotain tekemään, pitäisi tehdä tämä vähäinen työpanos ja se olisi edellytys sille minimielintason takaavalle tulotasolle.

Valtion toimesta suoritettavien tulonsiirtojen edellytys enemmän työkykyisiltä vähemmmän työkykyisille pitäisi olla se että vähemmän työkykyinen antaisi yhteiskunnalle sen työpanoksen mitä kohtuudella pystyy antamaan. Lisäksi pitäisi olla niin että mitä suurempi työpanos olisi, sitä paremmaksi tulisi myös toimeentulo, niin että kannustin (ahneus) työpanoksen parantamiseen säilyisi.

Tämä ei ole mahdollista nykypäivän Suomessa siksi, että työtehtävät on jaettu ja räätälöity niin että vain täydellisen työkykyinen on niihin työtehtäviin sopiva. Vähemmän työkykyinen ei ole sellaista työvoimaa jonka työnantaja voi niihin työtehtäviin palkata. Tämä työnjako perustuu työntekijöiden tasa- arvo- idealismiin ja se idealismi estää tänä päivänä työtehtävien uudelleen jaon.

Ennen oli toisin. Silloin keksittiin lapsillekin sopivaa tekemistä ja iso-isille ja iso-äideille riitti puuhaa siihen asti kunnes joutuivat vuoteenomiksi.

Tänä päivänä niin lasten kuin muuten vajaakuntoisten työnteko on lailla estetty ja hyväkuntoiset seniorit ja vanhukset viettävät aikaansa miten parhaiten taitavat, harrastusten tai matkustelun merkeissä. Tämä on hyvän työvoiman hukkakäyttöä.

En vaadi sitä että vanhuksia ei pitäisi päästää eläkkeekke ja että lapsia pitäisi käyttää työvoimana, mutta pitäisi purkaa esteet sille että myös vähemmän työkykyinen työvoima tulisi käytettyä yhteiskunnan hyödyksi. Tämä olisi hyödyllistä sekä kansantalouden, että henkilöhyvinvoinnin kannalta katsottuna.

Perustulo ei vie yhteiskuntaa siihen suuntaan kuin mitä itse katsoisin olevan hyödyllistä yksilön ja kansantalouden kannalta, vaan perustulo vie kehitystä väärään suuntaan ja rapauttaa sen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juuri noin.
Perustulo on puhdas tulonsiirto rikkaille ja yrityksille.

Jonka varjolla esim.ex-palkansaajat ja työttömät voidaan lailla velvoittaa tukea vastaan töihin.
Kuten nyt VAIN työttömät.
Jos et tarvitse esim.suuryritysten perillisenä toimeentulo-ja asumistukea saa puhtaana käteen 12x vuodessa perustulon ,ilman veroja.Kansan verovaroista.
Vai oliko puhe Kaikille?
ja mitä luultavammin
2 eri laskutavalla
1.Ansiosidonnaisena tulojen mukaan
2.Toimeentulotuen ehdoilla (vähennetään edm.tuesta ja työtä vastaan)

Vieläkö joku uskoo Kepu-joulupukkiin joka jakaa ilmaista rahaa "kaikille"?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Valtavasti on viisaita ja tietäjiä tuosta perustulostakin, mutta aika vähän on kuitenkin niitä oikeita ehdotuksia, joilla sitten parannettaisiin tilannetta.

Kaikki uusi pitää heti haukkua, ja mitään ei voi edes kokeilla, korostan nyt sanaa kokeilla, sillä tuskinpa uusien asioiden kokeilu mitään romahduttaa.

Asiat ja etuudet saavat siis monen mielestä jatkua ennallaan, mitään ei saa muuttaa, maksetaan vaan työttömyyskorvauksia koko ajan lisää, eikä yritetä kehittää mitään.

Tämän hallituksen toimet ovat ehkä täysin vääriä, mutta ainakin siellä sentään jotain yritetään tehdä, voi olla, että tilanne ei yhtään parane, mutta yritystä johonkin suuntaan ainakin on.

Demareilta odottaisin edes hiukan jotain konkreettista vaihtoehtoa, mutta ei sellaista ole kuultu vuosikausiin, Ihalainenkin työministerinä huomasi, että ei mitään muutosta tule vanhoin konstein.

Minä kannatan perustulokokeilua, ja sitä voisi vielkäkin laajentaa.

Monet lulevat vieläkin, että nyky-yhteiskunnassa kaikki haluavat riemurinnoin tehdä työtä 8-16, niitä työpaikkoja vaan ei enää ole, eikä kaikki tule koskaan halumaankaan sellaista työtä.

Jätämmekö siis ihmiset oman onnen nojaan, vai kehitämmekö jotain uutta, missä pienetkin työpanokset ovat kannattavia ja eivät suista ihmistä tukiviidakon ulkopuolelle.

Kovasti on eri hallitukset koittaneet tilannetta ratkaista, mutta tekoja ei ole juuri tullut, seuraavakin hallitus tulee painimaan ihan saman ongelman kanssa, ja jollei mitään radikaalia tehdä, tilanne ei parane.

Vastustetaan kaikkea uuttaa, ja palataan menneeseen hyvään aikaan, unessa se ehkä onnistuu, mutta demarivetoisessa politiikassa uni kyllä jatkuu.

Kannatan oikeasti vihreitä valtaan, silloin saataisiin ainakin rohkeampia ulostuloja, ja jos ne sitten menevät perseelleen, niin ainakin on koitettu.

Tämä kaiken uuden haukkuminen ja haudassa makaaminen ei ainakaan suomea kehitä yhtään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vastustetaan kaikkea uuttaa, ja palataan menneeseen hyvään aikaan, unessa se ehkä onnistuu, mutta demarivetoisessa politiikassa uni kyllä jatkuu."

:)

Eivät demarit tätä vanhaan paluuta ole keksineet, vaan äänestäjä, eikä äänestäjä suinkaan vastusta kaikkea, vaan kaikkea edistykseen vievää.

Äänestäjä kyllä hyväksyys helpolta näyttävät populistiset ratkaisut, kuten kansalaispalkan, mutta äänestäjä ei hyväksy sellaisia ratkaisuja jotka vaikuttavat oudoilta ja epämukavilta.

Demarienkin on toimittava sen verran populistisesti ja kieli keskellä suuta että saavat äänestäjiä, muuten ääniä ei tule.

Jotkut puolueet haluavat kokeilla valtaan päästyään edistyksellisiä toimia, jotkut tyytyvät valtaan, kuten persut, jotkut (tämä hallitus) haluavat viedä eteenpäin niitä turmiollisia populistisia menetelmiä (kansalaispalkka) joilla valta on vaaleissa hankittu.

"Jätämmekö siis ihmiset oman onnen nojaan, vai kehitämmekö jotain uutta, missä pienetkin työpanokset ovat kannattavia ja eivät suista ihmistä tukiviidakon ulkopuolelle."

Tämä juuri on se vaihtoehto mitä itsekin esitin, vaikka väitit etten esittänyt vaihtoehtoa. Tervetuloa samalle kannalle kuin millä itsekin olen.

Siis kolme kohtaa:

1. Ei vastikkeetonta rahanjakoa muuta kuin vuodepotilaille ja täysin työkyvyttömille.
2. Vähemmän vaativia työpaikkoja on järjestettävä ja sitä työtä on tarjottava vähemmän työkykyisille ihmisille.
3. Vähemmän työkykyisistä ihmisistä huolehditaan tulonsiirroin siten, että pienen pienelläkin työpanoksella ansaitsee minimitoimeentulon ja toimeentulo paranee aina siirryttäessä vaativampaan työsuoritukseen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Oikea malli:
Kuten pipliakin jo sanoi: Työtä sinun on tehtävä (Palkkasi eteen)
Jolla saat Leivän City-markestista perheellesi.

Kuten Herodeskin :
"pisti puusepän verolle ,valtakuntansa ylläpitämistä varten.
Niin myös palkoista menevä vero pitää yllä kansan sosiaaliturvaa ja julkisia palveluita kaikille.Vauvasta-vaariin.

Toimituksen poiminnat